Graag houden we u verder op de hoogte van de evolutie betreffende de Corona-pandemie:
– alle geplande ingrepen en afspraken in het ziekenhuis zijn geannuleerd. Als u een operatie of onderzoeken gepland had, neemt u best contact op met het ziekenhuis om te informeren naar het verdere verloop.
– door de moeilijke omstandigheden waarin onze artsen nu werken, vragen we u als patiënt om begrip. Onze agenda’s en manier van werken zijn drastisch aangepast. Ook kan de planning om de haverklap veranderen door onvoorspelbare situaties. Hierdoor kan het zijn dat uw afspraak wordt verzet, dat u niet op de gewoonlijke uren terecht kan of dat u door een andere arts dan voorzien wordt verder geholpen. Onze prioriteit is ieders veiligheid. En soms kan het medisch gezien veiliger zijn dat we sommige mensen nu niet zien, of dat we ons bij het onderzoek beperken tot enkele essentiële zaken, zodat we zo weinig mogelijk contact hebben met patiënten.
– kom nooit onaangekondigd naar de praktijk. Moest u nog een attest of brief ophalen? Bel even met ons secretariaat. Zij zullen met u afspreken hoe u het best wordt geholpen.
– de artsen kunnen geen attesten schrijven voor preventieve afwezigheid op het werk. Als uw werkgever zélf aangeeft dat u uit voorzorg beter niet komt werken, is dit geen grondige reden voor een medisch attest. De werkgever dient hier zelf de nodige maatregelen voor te nemen.
– en tot slot: we hopen dat iedereen zijn verantwoordelijkheid opneemt. Elk contact met andere mensen dat niet strikt noodzakelijk is, dient vermeden te worden. Spreek niet voor je plezier met anderen af. Vermijd drukke plaatsen. Laat grootouders nu geen kleinkinderen bijhouden, zelfs niet als ze gezond zijn. Blijf thuis bij de minste luchtwegsymptomen (snot, keellast, hoesten, koorts) en houd ook kinderen met symptomen thuis. Maar blijf wel solidair: help je buren met boodschappen als zij in thuisisolatie zitten, en zet ze voor de deur af. Bel geregeld mensen op die alleen thuis zitten. Zaai geen onnodige paniek, maar neem de situatie wel ernstig.

Wij wensen iedereen veel succes in deze crisistijd!