Graag informeren we u over het verloop van de vaccinaties dit najaar. Bovenop het jaarlijkse griepvaccin, zal er dit najaar ook een booster van het coronavaccin beschikbaar zijn.

Beide vaccins worden aangeraden voor alle 65 plussers, mensen met onderliggende chronische aandoeningen, zwangere vrouwen en mensen met een BMI boven de 40. Ook mensen die werken in de gezondheidssector en mensen die samenwonen met deze risicopatiënten laten zich best vaccineren.

Het griepvaccin en covidvaccin kunnen tegelijk gezet worden. Het griepvaccin kan u, net zoals de voorbije jaren, zonder voorschrift afhalen bij de apotheek indien u tot de risicogroep behoort. Het coronavaccin zal tijdens de vaccinatiemomenten beschikbaar zijn in de praktijk. Hiervoor hoeft u zelf niets te ondernemen.

We organiseren naar jaarlijkse gewoonte 3 vaccinatiemomenten. Gezien de beperkte houdbaarheid van het covidvaccin kunnen we geen coronavaccinaties tijdens de gewone raadpleging toedienen maar enkel tijdens de voorziene vaccinatiemomenten. U kan als patiënt van onze praktijk zonder afspraak terecht tijdens de  vaccinatiemomenten. Wel vragen we u om uw aanwezigheid vooraf aan te duiden via deze link. Zo kunnen wij een inschatting maken van het aantal covidvaccins die we moeten voorzien. Indien u enkel het griepvaccin wenst te zetten, hoeft u dit formulier niet in te vullen.

De vaccinatiemomenten:

  • dinsdag 17 oktober van 17u00 tot 19u00
  • woensdag 25 oktober van 17u00 tot 19u00
  • zaterdag 11 november van 08u30 tot 10u30

Opgelet! Kinderen onder de 12 jaar hoeven een andere dosis dan volwassenen. Gelieve de praktijk even te contacteren indien u ene vaccinatie voor kinderen nodig heeft.

Even samengevat:

Wenst u een covid vaccin?

        Registreer uw aanwezigheid op een van de vaccinatiemomenten via deze link.

U komt naar het vaccinatiemoment?

  • Breng desgewenst je griepvaccin mee
  • Neem zeker je identiteitskaart mee
  • Draag korte mouwen.

Als u nog vragen zou hebben over de griep- of covid vaccinatie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om u te ondersteunen bij het nemen van de beste beslissing voor uw gezondheid.

Het Artsenhof