Covid-certificaat nodig voor uw kind? Hieronder vindt u een filmpje én de uitleg hoe dit in zijn werk gaat:
https://s3.eu-west-1.amazonaws.com/…/covidsafebe…

Minderjarige kinderen

– Kinderen jonger dan 6 jaar hebben doorgaans geen certificaat nodig om te kunnen reizen (geen vaccinatie-, test- of herstelcertificaat). Landen zijn vrij om hier afwijkende regels te hanteren. U kijkt op https://reopen.europa.eu/nl om dit na te gaan.

Kinderen van 6 tot 18 jaar hebben vaak wel een certificaat nodig.

– U kijkt op https://reopen.europa.eu/nlom dit na te gaan.
– U kunt op https://www.mijngezondheid.belgie.be/#/minderjarige kinderen koppelen aan uw toegang. U meldt aan met uw eigen digitale sleutels (eID, token, mobiele code, itsme, …). Indien u minderjarige kinderen hebt, krijgt u na aanmelden een scherm waarin u kunt kiezen om in naam van uzelf aan te melden (Burger) of om aan te melden in naam van uw kind. Daarna zal u de test- of herstelcertificaten van uw minderjarige kinderen kunnen zien.

Lukt dat niet?

* Kinderen ouder dan 12 jaar met een eID of geactiveerde digitale sleutels kunnen ook zelf aanmelden op https://www.mijngezondheid.belgie.be/#/. De aanmeldoptie itsme zullen ze niet kunnen gebruiken, daarvoor moet u 18 jaar of ouder zijn.Meer info over deze geactiveerde digitale sleutels vindt u hier: https://www.vlaanderen.be/aanmelden-bij-de-overheid-mijn….
* Kinderen tussen 6 en 12 jaar die naar het buitenland reizen hebben een kids-ID (https://www.ibz.rrn.fgov.be/…/identiteitsdocum…/kids-id/) nodig. Vanaf 6 jaar is dat een kids-ID met een chip. Aanmelden met de kids-ID, pincode en kaartlezer is mogelijk om de certificaten op te vragen.
* Aanmelden met de kids-ID of eID van het kind zelf geeft ook pleegouders, grootouders, … de kans om de certificaten te downloaden.
* Kinderen die niet over een kids-ID of e-ID beschikken of waarvan de pincode niet gekend is en waarvan de ouder het profiel van zijn kind in mijngezondheid.be niet kan bekijken, kunnen hun gemeente contacteren. Ouders kunnen vragen om in het Rijksregister de code TI 114 – Afstamming in dalende lijn toe te voegen en zouden dan wel het profiel van hun kind moeten kunnen bekijken.
– Via de CovidsafeBE-app kunnen ouders ook veranderen van rol en de certificaten van hun kinderen raadplegen. Het is dus niet noodzakelijk dat kinderen zelf de app installeren.
– Kinderen ouder dan 12 jaar met een eID en geactiveerde digitale sleutels kunnen de app zelf installeren en daarop aanmelden. De aanmeldoptie itsme zullen ze niet kunnen gebruiken, daarvoor moet u 18 jaar of ouder zijn.